HTML

Azaz...

„A földön minden móka és játék” - Falstaff, Verdi

Ha valamit rosszul értelmeztem, és sikeresen nagy blődséget írtam, akkor kommentekben - kérlek - javítsatok ki (kulturált keretek között persze)! Köszönöm!

Utolsó kommentek

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hétfői depi

2013.04.22. 16:04 432

eco-vs-ego.jpgEgy kis érdekességként elhintem: hétfőn (azaz ma) érkeztek az első 440-es szavazatok, szombaton és vasárnap pedig a 432 volt a legjellemzőbb... az emberek ennyire utálják a hétfőt? :D

Viccet félretéve, továbbra is az a személyes tapasztalatom, hogy a 440-en hamarabb elfáradok. Dalt énekeltem fel valakinek (és énekórán is voltam) 440-en, de kifáradtam... torokilag is, meg úgy teljesen... a feléneklős napon aztán visszatértem a 432-es projektekhez, amik viszont teljesen pihentetően, amolyan rekreációként hatottak rám. Azokat is felénekeltem, mint gyakorlás és eredmény visszahallgatása, és tetszett, a felülintonálás is egyre kevésbé okoz gondot.

Fogalmam sincs, mi lehet az oka, hiszen fizikailag (egyelőre) alátámasztani nem lehet. Így ha bárkinek elhinteném, hogy olyan profi énektanárt keresek, aki foglalkozik a 432-vel - valószínűleg sokan kiröhögnének.

Nem lehet kizárt, hogy ez egy olyan szint, amit még a mai fejlettségi szintünkkel egyelőre nem értünk. Talán több száz vagy ezer év múltán már érteni fogjuk és elfogadni, talán már bizonyítható lesz. Talán addigra megismerünk vagy megtapasztalunk olyan dolgokat, amiket szinte evidenciaként fogadunk majd el, míg ma, ha felmerül valakiben, eszementnek, furcsának, idiótának tartják. Ha visszatekintünk az emberiség múltjára, van rá példa, nem egy. Talán sok-sok év múlva ez is egy ilyen példa lesz. Vagy nem. Ez az emberiségtől függ, a fejlődése irányától, hogy mi válik fontossá az életben, maradunk az anyagi szinten, és istenként imádjuk tovább a pénzt, vagy továbblépünk, hogy megismerjük lelkünket, szellemünket, magunkra és egymásra való hatásainkat, a fizikai-lelki-szellemi rétegek egymással való kölcsönhatását. Ha megismerjük egyszer, ennek a megismerésnek kapcsán is bebizonyítható lehet a 432 létjogosultsága, vagy pont az ellenkezője. De egyelőre sokan még arra se veszik a fáradtságot, hogy elgondolkodjanak rajta, megtapasztalják.

Most marad egyelőre az, hogy igyekszem megtanulni mindkettőt kezelni. Egymástól függetlenül énekelni ezen és azon is. Nem lesz könnyű, sőt. Kifejezetten szopatás. De egyelőre úgy érzem, számomra a 432-nek van létjogosultsága (nem csak én állítom, hanem neves énekesek is, legalább egy nevet illik ismerni ;D), de sokszor más projektekben, 440-en is hibátlanul kell teljesíteni.

Így járnak a kíváncsi emberek... :)

Szólj hozzá!

Címkék: szubjektív elmélkedés 432

A bejegyzés trackback címe:

https://432hz.blog.hu/api/trackback/id/tr275241489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása