HTML

Azaz...

„A földön minden móka és játék” - Falstaff, Verdi

Ha valamit rosszul értelmeztem, és sikeresen nagy blődséget írtam, akkor kommentekben - kérlek - javítsatok ki (kulturált keretek között persze)! Köszönöm!

Utolsó kommentek

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mi van, ha úgy van

2013.04.18. 14:03 432

MusicMandala.jpgAz összeesküvés-elméleten kívül még található 1-2 fura (még furább) szöveg a neten...

Szintén információ hiányában nem tudjuk 100%-ra biztosan állítani, hogy pl. "van Isten" - ahogy azt sem, hogy "nincs". Az emberek sokfélék, és sokféle tapasztalatuk lehet. Van aki soha semmi "természetfeletti" élményben nem részesül egész élete folyamán, pedig meglehet, hogy még vágyik is rá. Eközben van, aki 1000% ateista, mégis eljön a perc, amikor átéli (és aztán nekünk elmeséli) pl. a sokak által emlegetett halálközeli élményt, amikor látja magát kívülről, stb. (és slusszpoénként még ezek után is tagad :D)

Ebből kiindulva nem állíthatom azt sem a zenéről, hogy "áhh, ezek csak hangok, hót mindegy, mihez kezdünk velük", mert ha zenét hozunk létre, akkor (a fentiek alapján is) már felelősséggel tartozunk a létrehozott hanganyagért, azzal okozott örömökért vagy károkért.

Tény, hogy ezoterikus körökben (sajnos) nagyon sok az ellentmondás. Sokszor információ hiányában, csekély ismerettel félreértelmeznek valamit, így előfordulhat, hogy torzított információ, már gyakorlatilag teljesen más köntösben jut el hozzánk. Mi pedig csak csóváljuk a fejünket, hogy egyesek mennyi butaságot bevesznek. Ezzel párhuzamosan pedig az emberek tudatlanságát (ami nem feltétlenül negatív értelemben vett tudatlanság, csak nem tudhat mindenki mindent, én sem) és ebből fakadó naivságát kihasználva vannak, akik direkt rossz információkat hintenek közénk. Sajnos van ilyen. Sokan élvezik, ha másokat a jóhiszeműségük lejárat. Én ezt nem értem, de mindegy, most nem ez a lényeg.

Tehát, miután lehámozzuk az adott ezoterikus maszlagról a kétes információkat, esetleg találhatunk olyan üzenetet, ami hasznos lehet.

Például: A Titok című könyv (1) és az ő univerzuma, ami megadja nekünk, amit kérünk. Ezen kívül pl. van még az agykontroll (2), és van az üzleti sikerkönyvekben sokat emlegetett tudatalatti (3). Valójában pedig, ha a működési elvüket nézzük, mindhárom egy és ugyanaz.

A 432 Hz-et körülvevő esetenként rosszul tálalt homályos plazmában fellelhető mag pedig azt mondja, talán a 432 Hz jótékony, felemelő, gyógyító hatású, amit érdemes kipróbálni. (Ha úgy van, ha nem, ingyen puding.)

Zenészként számomra ez annyit tesz, hogy ha nem romboló, hanem építő zenét szeretnék írni, talán érdemes 432-re pozicionálnom az alapot. (Amennyiben nyitott vagyok és nem zárom ki a 432 esetleges jótékony hatását - márpedig ki vagyok én, hogy tapasztalat és információ hiányában ítélkezzek. Mindig azt mondom, mindent megtudok a maga idejében, legkésőbb halálom után...)

Amennyiben jóleső érzés lesz az embereknek így a zeném - és szívesen hallgatják, boldogabbak tőle, - akkor elértem, amit akartam. Márpedig a zene hat az emberekre, és ha jobb világot szeretnénk (kevesebb hazugságot, több jóindulatot, tudjátok a szokásos...), akkor a mi felelősségünk ezt a zenében megteremteni... talán... azt hiszem... különben mi értelme?

Ajánlott olvasmány: https://hu.wikiquote.org/wiki/Albert_Einstein

Szólj hozzá!

Címkék: zene szubjektív elmélkedés 432

A bejegyzés trackback címe:

https://432hz.blog.hu/api/trackback/id/tr815222903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása