HTML

Azaz...

„A földön minden móka és játék” - Falstaff, Verdi

Ha valamit rosszul értelmeztem, és sikeresen nagy blődséget írtam, akkor kommentekben - kérlek - javítsatok ki (kulturált keretek között persze)! Köszönöm!

Utolsó kommentek

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ó konteó, mért vagy te konteó

2013.04.15. 19:28 432

30303_588569089_big.jpgAzaz most szőrszálhasogatás jön...

Az első (azaz a bemutatkozó) bejegyzésemben megosztott (egyik) URL sem vezet máshova, mint egy-egy konspirációs elmélet szöveget tartalmazó oldalra (+ a cikk).

Azt már az elején leszögezném, hogy nem tudunk semmit sem biztosra a múltról. Sem az állítást, sem az ellenkezőjét. Még azzal kapcsolatban sem, ami tegnap történt. Hogy miért? Mert nem voltunk ott. De ha ott is voltunk, más emberek más szemszögből máshogy élik meg. Tehát amit az iskolában tanulunk, az sem biztos, hogy 100%-ban úgy volt, ahogy azt ma tanuljuk.

Tehát... úgy tartja a konteó, hogy a 440 hertzet - mint "A" - a manipuláció ihlette. Úgy tartják, a 440 hertz hasonlóan mű, mint az E számok. És azért találták ezt így ki, mert tudják, hogy a 432-es hangolású zene nyugtatólag és gyógyítólag hat az emberekre, de nekik nem érdekük, hogy az emberek nyugodtak és egészségesek legyenek. (Ahogy sok más konspirációs elmélet szerint sem.)

Nézzük tehát a "tényeket":

  • A Föld alap rezonanciája 8 Hz: Ami majdnem igaz, de csak az egyik a háromból, és ingadozó, csak az átlag értéke ~7,8.
  • DNS másolási frekvenciája: Ez mi? Mert erről még nem hallottam, ezzel kapcsolatban abszolút tanácstalan vagyok.
  • A történelmi helyességet a fentebb említett "nem voltam ott" elméletem miatt nem tudom bizonyítani.
  • Ezen kívül vajon mennyiben javítana a többi hang tisztaságának helyzetén, hogy 8 hertz-cel lejjebb kerül az "A"? Elvégre az oktávon kívül más nem igazán tiszta manapság...
  • Továbbá: mivel a hertz kb. ugyanolyan, mint a méter, így akár lehetett volna a 0,66 Hz az 1 Hz. (Csak épp mi földi lények úgy osztottuk fel az időt, hogy 1 nap 24 óra, 1 óra 60 perc és 1 perc 60 másodperc. Így az tulajdonképpen nem annyira vészesen fontos, hogy egész szám-e az adott hanghullám frekvenciája.)
  • A Föld különböző népi hangszerei is 432-re vannak hangolva: Sajnos mivel nincs a birtokomban közülük legalább 3, és nem volt alkalmam ezt letesztelni, ez ügyben szintén tanácstalan vagyok.


Mint látható, van néhány - jelenleg - kétes kérdés az adott konteóban. Viszont amennyiben az emberi szervezetre jótékony hatással van - akár az, hogy valamely Schumann rezgésre alapozzuk a skáláinkat, akár az, hogy 432-re - ehhez ismételten további szakemberekre lenne szükség, hogy biztosan állíthassuk. Igaz, gyakran a szakemberekben is megtörik a bizalmunk, főleg manapság...

De vajon miért mondják annyi helyen, hogy a 432 a legtermészetesebben csengő "A" hang?

Valamilyen szinten mégiscsak hatással van ránk a hang, a zene. Elvégre megkülönböztetünk egymástól zajt, kellemetlentől a legkellemetlenebbig, és zenét, kellemest és más jelzővel ellátottakat is.

Ezen kívül, mint tudjuk, van pl. ez az i-Doser, ami állítólag a különféle frekvenciák sugárzásával különféle fizikai/lelki állapotokat tud előidézni bennünk. (Ezt sem próbáltam.)

Tehát nem csak az a szempont, hogy mi a fizikai háttere a zenének, hanem milyen hatással van ránk. (Pl. van aki már a lágy szimfonikus metáltól a falra mászik, mert olyan durva neki, miközben hallgatja a technó zenét - és ez fordítva is igaz, aki hallgatja a metált, a technót lehet akár begolyóztatónak tartja.) Úgy gondolom, ismét ott tartunk (vagy tartok), hogy az számít, Te mint zenész, milyen hatást szeretnél elérni a célközönségedben. Felpörgetni, felzaklatni vagy lenyugtatni... (Pl. modern szimfonikus zenekarok mostanában egyre inkább 440 fölé hangolnak, míg egyre több meditáció jelenik meg 432 hertzen.)

Szólj hozzá!

Címkék: zene szubjektív konteó 432

A bejegyzés trackback címe:

https://432hz.blog.hu/api/trackback/id/tr95220226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása